ADNI JÓ !!!

2014.12.06 07:23

BOLDOGSÁGTERAPEUTA BOLDOG PÉNTEKI BEJEGYZÉSE 

ADNI JÓ !!!
Ne csak a fogyasztói társadalom keretei között gondolkodj!
ADJ VÉRT, SZERETETET, ODAFIGYELÉST!

 

 

BOLDOGSÁGTERAPEUTA BOLDOG PÉNTEKI BEJEGYZÉSE 
 

Először is álljon itt a valós Miklós történet ami a legenda alapja:
"Miklós, szülei elhaltával azon kezdett gondolkozni, hogyan tudná roppant vagyonát az emberi dicséret helyett Isten dicsőségére fordítani. Volt egy szomszédja, nemes ember, aki szükségre jutván, három szűz leányát utcalánynak adni kényszerült, hogy szégyentelen üzletük jövedelméből élelemhez jussanak. A szentnek tudomására jutott a dolog, és elborzadt a gyalázatos bűn miatt. Egy csomó aranyat rejtett egy kendőbe, és az éj leple alatt, az ablakon keresztül, titokban bedobta a házba, majd ugyanolyan titokban távozott. Reggel fölserkenvén az ember megtalálta az aranyat, és Istennek hálát adva, kiházasította elsőszülött leányát."

A héten véradáson voltam..no ez nem olyan különleges dolog mert évtizedek óta ezt teszem, mivel ha ebben az éltemben a rák gyógyszerét már nem fogom felfedezni...akkor ez a legkevesebb amivel hozzájárulhatók az emberiség fennmaradásához....
Az érdekes amit megtudtam a helyi nővérkéktől....Magyarországon az utóbbi években rohamosan csökkent a véradási hajlandóság. Budapesten 1% vidéken kb.5-6%.( ez már önmagában érdekes adat) Az európai átlag 1o % körül van. ( ez is érdekes....) Ha valaki műtétre szorul országunkban az az általános, hogy felkérik : minél több családtagot, ismerőst hívjanak be vért adni- mivel ennek hiányában a műtétet akár hónapokkal el kell tolni.
ADNI JÓ ! 
Ne csak a fogyasztói társadalom keretei között gondolkodj!
ADJ VÉRT, SZERETETET, ODAFIGYELÉST!